Over Roteal

Ons continu afvragen of het beter kan. Dat is wat wij doen. Zodat jij als installateur, aannemer of klusprofessional je werk slimmer, efficiënter en goedkoper kunt uitvoeren.

Een kijkje in onze keuken

“Leidingen afdoppen is frustrerend werk. Dat weet ik uit eigen ervaring”, vertelt René de Weerd, een van de oprichters van Roteal. “Toen ik daarover sprak met Richt Loorbach besloten we: dat moet anders kunnen.” Ze sloegen de handen ineen. Loorbach: “We verenigden onze krachten en zo werd destijds de Roteal geboren. Inmiddels is het idee van toen uitgegroeid tot een serieuze onderneming van betekenis, maar nog altijd met hetzelfde uitgangspunt: producten ontwikkelen die het werk van de installateur gemakkelijker maken.”

De oprichters

Richt Loorbach

“Ik ben een commerciële techneut met passie voor engineering en ontwikkeling. Ik heb een brede
achtergrond als tekenaar, engineer en ontwerper. Een technische uitdaging ga ik nooit uit de weg. Dus ook de frustraties in de installatie- en bouwwereld niet. Het combineren van het technische aspect met het commerciële vak, zoals nieuwe mensen ontmoeten en elkaar versterken, daar word ik blij van. Bij Roteal komt dat voor mij allemaal samen.”

“Ik zet mijn technische kennis in voor verbinding en verbetering.”

René de Weerd

“Techniek is wat mij inspireert. Van motoren, auto’s en technische installaties voor fonteinen tot installatietechniek in het algemeen. Vanuit al deze passies is Roteal ontstaan. De laatste 12 jaar heb ik mij gericht op de installatietechniek en de laatste 3 jaar heb ik mijn eigen bedrijf gehad in deze branche. Door kritisch te kijken naar je werk kom je tot de mooiste ideeën. Omdat ik mij goed kan verplaatsen in het werk van de installateur werken we er met Roteal continu heel gericht aan om dat werk makkelijker te maken.”

“Ik los met de Roteal de mij zeer bekende frustraties uit de installatiewereld op.”

Doe je ook mee?

Ons doel is het werk van installateurs, professionele klusbedrijven en aannemers makkelijker, duurzamer en efficiënter maken met onze innovaties. Bij alles wat we ontwikkelen staat dat centraal. Bestaande oplossingen stellen wij zoveel mogelijk ter discussie, met maar één doel: verbeteren. In co-creatie met onze gebruikers komen we tot nieuwe inzichten die leiden tot relevante nieuwe producten en oplossingen. Heb jij ook ideeën, suggesties of frustraties? Deel ze met ons!

Onze innovaties

Deze producten hebben we al ontwikkeld.

De Roteal

Voor sneller, efficiënter en goedkoper afdoppen.

De Roteal wandhouder

Bewaar je Roteals in een handige wandhouder.