Over Roteal

Het idee voor een herbruikbare einddop is tijdens motorrijden ontstaan. Een voorwaarde bij het ontwerp was dat de einddop zonder gereedschap geïnstalleerd kan worden en moest een duurzaam product worden.

 

Hoe het begon!

Richt Loorbach en René de Weerd, twee motorvrienden uit Rolde bij Assen, hebben samen Roteal einddoppen ontworpen voor het tijdelijk afdoppen van waterbuizen. Loorbach had een bedrijf in engineering en 3D-printing en De Weerd had een eigen installatiebedrijf. “René verspilde tijdens  renovatiewerkzaamheden veel knelkoppelingen bij het tijdelijk afdoppen van leidingen. Ook kost het veel tijd en materiaal om de leiding af te zagen onder de ring van de tijdelijke knelkoppeling. Tijdens een borrel op motorweekend kwam dit probleem naar voren en vroeg René aan Richt of het mogeljik was om hier een einddop voor te ontwerpen die we kunnen hergebruiken. Toen we weer op de motor zaten, begon Richt meteen dingen te bedenken. Al snel ontstond er een mogelijk concept idee. Zo is de Roteal einddop ontstaan. Moeilijk om te maken, makkelijk in het gebruik.”

Thuis is Richt meteen de  eerste modellen in CAD gaan tekenen en zijn vervolgens  prototypes gemaakt. Dat was nog best een uitdaging, want niet elk ontwerp was geschikt voor spuitgieten. De volgende vraag was: vindt de markt het ook interessant? Dit hebben we via een extern bureau laten onderzoeken. Zo’n 30 procent wilde het meteen proberen. Dit resultaat was positief genoeg voor ons om ermee aan de slag te gaan. We hebben hier inmiddels octrooi op.”  Sinds januari 2022 zijn onze producten te verkrijgen middels diverse groothandelaren verdeeld over heel Nederland. 

De oprichters

Richt Loorbach

“Ik ben een commerciële techneut met passie voor engineering en ontwikkeling. Ik heb een brede
achtergrond als tekenaar, engineer en ontwerper. Een technische uitdaging ga ik nooit uit de weg. Dus ook de frustraties in de installatie- en bouwwereld niet. Het combineren van het technische aspect met het commerciële vak, zoals nieuwe mensen ontmoeten en elkaar versterken, daar word ik blij van. Bij Roteal komt dat voor mij allemaal samen.”

“Ik zet mijn technische kennis in voor verbinding en verbetering.”

René de Weerd

“Techniek is wat mij inspireert. Van motoren, auto’s en technische installaties voor fonteinen tot installatietechniek in het algemeen. Vanuit al deze passies is Roteal ontstaan. De laatste 12 jaar heb ik mij gericht op de installatietechniek en de laatste 3 jaar heb ik mijn eigen bedrijf gehad in deze branche. Door kritisch te kijken naar je werk kom je tot de mooiste ideeën. Omdat ik mij goed kan verplaatsen in het werk van de installateur werken we er met Roteal continu heel gericht aan om dat werk makkelijker te maken.”

“Ik los met de Roteal de mij zeer bekende frustraties uit de installatiewereld op.”

Doe je ook mee?

Ons doel is het werk van installateurs, professionele klusbedrijven en aannemers makkelijker, duurzamer en efficiënter maken met onze innovaties. Bij alles wat we ontwikkelen staat dat centraal. Bestaande oplossingen stellen wij zoveel mogelijk ter discussie, met maar één doel: verbeteren. In co-creatie met onze gebruikers komen we tot nieuwe inzichten die leiden tot relevante nieuwe producten en oplossingen. Heb jij ook ideeën, suggesties of frustraties? Deel ze met ons!

Onze innovaties

Deze producten hebben we al ontwikkeld.

De Roteal

Voor sneller, efficiënter en goedkoper afdoppen.

De Roteal wandhouder

Bewaar je Roteals in een handige wandhouder.

Sample pakket aanvragen